Nyheder fra VTI Ny højfrekvens-limtræspresser er nu en del af produktionsprocessen

06. jul 2022

Vi har netop idriftsat en ny højfrekvens-limtræspresser i vores produktion i Vinderup. Det har vi gjort på baggrund af skærpede miljøkrav og en stigende efterspørgsel fra vores kunder. Og resultatet er fantastisk. Det betyder nemlig, at anlægget nu kører med en højere hastighed, og at vi derfor kan øge produktionskapaciteten betragteligt. 

Anlæggets høje hastighed skyldes en hurtig limpåføring, som er elektronisk styret. Det betyder, at vi er helt sikre på, at emnet får påført den rette mængde lim, selv om processen går hurtigere end tidligere. Der udover er det helt unikke ved det nye anlæg, at træet ikke opvarmes. Det gør derimod limen via en højfrekvens, som får den til at binde betydeligt hurtigere end tidligere. Samtidig har vi mulighed for at programmere batchstørrelsen, så maskinen automatisk kan inddele antallet af lameller og derved kender placeringen af limfugen.

Vi har ud over den nye limtræspresser også designet et system, som giver os mulighed for at kontrollere kvaliteten af hver enkelt plade og samtidig reparere eventuelle mangler i samme proces. Dermed sikrer vi den rette kvalitet til vores kunder, uden at vi risikerer at mindske kapaciteten. Det betyder også, at vi har flere medarbejdere tilknyttet det nye anlæg, da vi stadig kontrollerer hver enkelt plade for at sikre den rette kvalitet hver eneste gang.

Vi ser frem til at kunne øge vores kapacitet og dermed imødekomme efterspørgslen fra vores eksisterende såvel som nye kunder. Samtidig er det vigtigt, at vi altid har det nyeste produktionsudstyr på vores fabrik, så vi kan fastholde konkurrenceevnen – selv med produktion lokalt i Danmark.

Den nye presser er desuden et led i vores bæredygtighedsstrategi, hvor vi blandt andet har stort fokus på energioptimering generelt på fabrikken.

Vores produktionschef, Kim Christensen, viser vores nye presser frem i videoen her: