Nyheder fra VTI VTI investerer i ny højfrekvens limpresse til PVAc lim

23. sep 2021

Vinderup Træindustri investerer i en ny højfrekvens limpresse til PVAc lim fra Junget.

Skærpede miljøkrav og en stigende efterspørgsel får VTI til at investere i et nyt limpresseanlæg, der kører med en højere hastighed, som sikrer, at der påføres den rette mængde lim på pladerne. 

Limpresseanlægget er indkøbt af Junget, og er modellen er en Weinig ProfiPress PCC 2500 højkapacitets limpresse til PVAc lim. Det nye anlæg kan håndtere op til 100 lameller i størrelsen 800-1200 mm i minuttet. Anlægget laver en on-going bearbejdning af emner, placeringen af disse, påsmøring af lim, limning og presning. Gennemløbstiden varierer afhængigt af emnernes størrelse, men i gennemsnit færdiggøres 4 meter limtræ per minut i pressens fulde længde. 

Anlæggets høje hastighed skyldes en hurtig limpåføring, der er elektronisk styret, så man er sikker på, at emnet får påført den rette mængde lim trods den høje hastighed. Endvidere er der mulighed for at programmere batchstørrelsen, så maskinen automatisk kan inddele antallet af lameller, og derved kender placeringen af limfugen. Det helt særlige ved dette anlæg er, at træet ikke opvarmes, men kun limen opvarmes via en højfrekvens for at få den til at binde. 

Adm. direktør, Jacob Wernberg, udtaler: "Vi ser frem til at kunne øge vores kapacitet", og han understreger, at investeringen er i tråd med VTI's målsætning inden for grøn omstilling. Med investeringen af det nye anlæg går VTI også over til at anvende PVAc lim uden formaldehyd. Anlægget anvender mindre energi, da den bruger højfrekvens. Sidst men ikke så placeres emnerne mere præcist, hvilket resulterer i et mindre materialespild, og man sparer en efterbehandling.

Den nye limpresse bliver leveret i starten af det nye år. 

Yderligere informationer:
Jacob Wernberg, adm. direktør, +45 9695 0314