Nyheder fra VTI 40 år med limtræ i Vinderup

01. feb 2016

Hvad der begyndte som en beskeden tømrervirksomhed, er foreløbig endt med at være Europas førende limtræsproducent.

Den 1. februar er det 40 år siden VTI (Vinderup Træindustri) blev grundlagt.

- Samtidig er VTI’s grundlægger og nuværende bestyrelsesformand, Flemming Nielsen, fyldt 60 år, så sammenlagt ser vi det som et slags 100 års jubilæum, udtaler VTI’s adm. direktør Bjarne Andersen og fortsætter:

- Vi er meget stolte af, at VTI, som en af de eneste limtræsproducenter i Danmark, har overlevet alle mulige kriser og branchemæssige stormvejr. Og vi har ikke alene overlevet – vi har formået at udvikle os, og siden 2010 har vi ottedoblet vores resultat. Jubilæumsåret 2016 ser ikke ud til at være nogen undtagelse, siger Bjarne Andersen.

Fra dum til succes

Historien om VTI er lidt af et eventyr, der tog sin begyndelse den 1. februar 1976, da den dengang 20-årige Flemming Nielsen besluttede at blive selvstændig tømrer. Han tog beslutningen som en slags protest mod alle dem, der havde sagt, at han ALDRIG blev til noget, fordi han var ”dum” i skolen. Stik imod alle odds voksede Flemmings forretning, og i 1981 begyndte han produktionen af limtræ – på trods af at han fik afslag på datidens egnsudviklingsstøtte med henvisning til, at der var tilstrækkeligt med limtræsproducenter allerede.

- I begyndelsen af 90’erne gik det rigtigt stærkt. VTI hævede eksporten fra 0 til 80 millioner kroner på bare to år. Væksten førte også til at vi byggede den nuværende fabrik på 23.000 m² i 2000. Jeg kom til som direktør i 2001, og kort tid efter blev vi ramt af først fyrretræsmøbelkrisen, hvor salget af fyrretræsmøbler raslede ned over hele verden, og derefter finanskrisen. I stedet for at lægge os ned som mange andre gjorde, lagde vi en offensiv strategi, der gik ud på at skabe nye forretningsområder med limtræ til vinduesproducenter og byggemarkeder. Strategien lykkedes, og nu i vores jubilæumsår er VTI en stærkere og mere agil og innovativ virksomhed end nogensinde. Vi har fået blod på tanden af den udvikling, vi har været igennem, og vi har realistiske ambitioner om at ramme en betydelig højere omsætning med en vækstplan frem mod 2020, slutter Bjarne Andersen.

VTI’s jubilæum bliver fejret med en fest i Vinderup den 28. april for en større, udvalgt skare af inviterede kunder og samarbejdspartnere fra ind- og udland.