VTI i mål med nyskabelse til vinduesindustrien

25. mar 2015

Som den eneste limtræsproducent er VTI (Vinderup Træindustri) i mål med udviklingen af nyt limtræsprodukt, der både er varmebehandlet, energibesparende og fingerskarret.

VTI ENERGYwood er navnet på VTI’s nyudviklede produktserie - varmebehandlet limtræ til vinduesindustrien og outdoor markedet. Varmebehandlingen betyder, at træets formstabilitet forbedres med op til 50 %, at isoleringsevnen forbedres med over 30 %, og at træets biologiske holdbarhed forbedres fra klasse 3-4 til 2-3 i henhold til norm EN350-2. -

Varmebehandlet træ er i sig selv ikke nogen ny opfindelse. Men det er til gengæld kombinationen af fingerskarring og varmebehandling. Hos VTI er vi meget stolte af, at vi som den eneste limtræsproducent er lykkedes med at udvikle varmebehandlet limtræ, der samtidig er fingerskaret. Vi har arbejdet intenst med at udvikle det i de sidste fem år, og udviklingen er sket gennem et tæt samarbejde med Teknologisk Institut, udtaler VTI’s adm. direktør Bjarne Andersen.

Store forventninger til det nye produkt
- Vi har store forventninger til det varmebehandlede limtræ, fordi det falder fint i tråd med den stadig stigende interesse for miljø og bæredygtighed hos vores kunder. Målet er derfor en hurtig udrulning, og vi skønner, at det nye produkt rammer plet til både vinduer og outdoor-produkter i dele af Europa. Vi har allerede solgt træet til byggeindustrien samt vindues- og dørproducenter i både Danmark og Norge, siger VTI’s produktchef for vinduer, Morten Glinvad og han tilføjer: -

Varmebehandlingens bearbejdningsmetode og egenskaber har været kendt i årtier og er derfor veldokumenteret. Træet opnår en stærkt forbedret modstandsdygtighed imod råd og svamp og en forbedret isoleringsevne og formstabilitet. Varmebehandling, eller den mere korrekte betegnelse - termisk modificering - er en tørreproces, der ændrer træets kemiske sammensætning. Efterfølgende overfladebehandling kan udføres med samme overfladesystemer, der bruges til almindelig kernefyr. Der kræves derfor ingen, eller kun begrænsede, produktionstekniske ændringer, hos vores kunder. Man behøver heller ikke investere i nyt produktionsudstyr.

VTI har testet det varmebehandlede træ for brudstyrke, bæreevne, skruefasthed, deformering og udbøjning. Alle tests overholder kravene til produktion af vinduer og døre jvf. DVV. VTI ENERGYwood bidrager desuden til at overholde Bygningsreglement 2020 i forhold til isoleringsevnen for vinduer.

Yderligere information Se mere om VTI ENERGYwood under vindues- og dørindustri eller kontakt:
Kurt Hansen, Salgschef for vinduer, Danmark, på tlf. 9695 0336 eller kha@vti.dk
Jan F. Boch, Salgschef for vinduer, Eksport på tlf. 9695 0328 eller jfb@vti.dk

undefined