Pressemeddelelse om 2014/2015 regnskab

16. sep 2015

Ny vækst- og strategiplan giver resultater. Limtræsproducenten VTI’s (Vinderup Træindustris) netop offentliggjorte regnskab viser bedste resultat nogensinde på knap 10 millioner kroner efter skat.

- Det er vores vækstplan der virker, og som begynder at give resultater. Det er ikke kun resultatet, der er tilfredsstillende – det er samtlige vores nøgletal. Det giver selvfølgelig blod på tanden, og vi går efter at ramme en betydelig højere omsætning i 2020, udtaler VTI’s adm. direktør Bjarne Andersen. Han oplyser, at den fine udvikling skyldes en kombination af øget salg på både nye og eksisterende markeder og en fin udvikling på alle produktområder inden for limtræ til møbler, vinduer, trapper og DIY. Det allernyeste skud på stammen – det såkaldte varmebehandlede VTI ENERGYwood® – til udendørs brug - er på vej ind på markedet. Man forventer stor interesse her, når fordelene ved det energibesparende, fingerskarrede limtræ slår rigtigt igennem, bl.a. i vinduesindustrien.

Salget boomer
Salget er vokset med 23% det seneste år, og det skyldes bl.a., at vi er blevet endnu dygtigere til at rådgive vores kunder og indgå partnerskaber med dem. 70% af vores salg foregår til kunder i udlandet, og vores sælgere har udviklet sig til specialister, der er i stand til at rådgive kunderne om anvendelsen af limtræ, hvordan de opnår de laveste kostpriser, hvordan de producerer mest effektivt osv. Vi kan mærke, at kunderne er meget tilfredse med den rådgivning de får, så det er absolut noget, vi fortsætter med og udvikler videre, fastslår Bjarne Andersen.

Nye maskiner, Lean og større fabrik 
VTI beskæftiger i dag 125 dygtige medarbejdere, men planlægger at udvide med flere medarbejdere i takt med, at vækstplanen skrider frem. VTI er i dag Europas største uafhængige limtræsfabrik. Den status skyldes, ifølge Bjarne Andersen, ikke mindst, at virksomheden gennem årene er blevet specialister i selv at udvikle maskiner til produktionen, der øger effektiviteten og forbedrer arbejdsmiljøet. - Sammen med en dansk maskinleverandør er vi i gang med at udvikle en ny produktionsmaskine, der kan køre to-tre gange så hurtigt, som dem vi har nu. Maskinen vil ikke nedbringe antallet af medarbejdere – vores fokus er derimod til stadighed at få vores produktion gjort så strømlinet, at vi bliver endnu mere konkurrencedygtige og knivskarpe på priserne på verdensmarkedet, så der skal ansættes flere medarbejdere. Af samme grund går vi i kalenderåret 2016 i gang med at implementere et LEAN-projekt, så vi i alle processer kan blive endnu mere effektive, end vi allerede er, fortæller Bjarne Andersen. VTI har desuden planer om en udvidelse af lagerfaciliteter på fabrikken i kalenderåret 2016.

VTI kan i øvrigt se frem til at fejre, at bestyrelsesformand og stifter, Flemming Nielsen, bliver 60 år i oktober 2015, og at virksomheden bliver 40 år i februar 2016.

Fakta
Nøgletalsoversigt 2014/15 
Resultat efter skat TDKK 9.710 
Egenkapital TDKK 58.145 
Soliditetsgrad 37,02 % 
EBIDTA 21.885

VTI går efter en markant vækst mod 2020, som beskrevet i en ny vækst- og strategiplan, udtaler VTI’s adm. direktør Bjarne Andersen.