Pressemeddelelse om 2012/13 regnskab

30. sep 2013

Regnskabet for 2012/13 er netop offentliggjort hos VTI Vinderup Træindustri A/S. Regnskabet viser, at Europas største limtræsproducent på imponerende vis fortsat formår at holde skruen i vandet trods de senere års udfordringer med krise i træindustrien og finanskrise.

- Vi er kommet ud med et resultat efter skat på 7,2 millioner kroner. Det er flot, og selvfølgelig er vi også stolte af det. Men vi hviler ikke på laurbærrene, for der skal kæmpes hårdt, for at holde kursen i et marked, hvor der fortsat er kunder, der går konkurs, og hvor vi kan se en generel afmatning på vores markeder. Hos VTI har vi altid mødt udfordringer med offensive tiltag, og det gør vi nu igen, hvor vi tager et helt nyt skridt ved at styrke VTI's afsætning med akademisk viden. Det er nyt - både for VTI og for branchen som sådan. Vi tror og håber, at akademisk viden kan inspirere til nye veje for både research på markederne, salg og markedsføring, udtaler adm. direktør Bjarne Andersen.

Niveauet skal op
Bjarne Andersen pointerer, at ansættelsen af akademikere i virksomheden er en langsigtet strategi, der vil betyde, at der bliver tilført en ny form for viden - viden som skal kombineres med mere end 35 års erfaring med limtræsproduktion.
- Det handler om at hæve niveauet og gøre VTI smartere. Vi har nogle unikke limtræsprodukter, der skal markedsføres endnu bedre til eksisterende og nye kunder.

Limtræ til nye produkter
Det er langt fra første gang, VTI tager overraskende skridt, når andre i branchen ligger ned eller holder hovedet lavt. VTI mødte i sin tid finanskrisen med oprustning af produktudviklingen med en strategi, der virkede og betød, at limtræsproducenten på 3-4 år kunne udvide sin produktpalet med nye koncepter inden for møbellimtræ, vindueslimtræ og DIY markedet.

- I dag fylder de tre limtræsprodukter hver deres del af afsætningen, og de er alle en del af virksomhedens samlede positive resultat. Vi er fortsat på jagt efter den optimale idé til et fjerde limtræsprodukt, der kan supplere de andre, vi har. Vi holder øje med forskellige muligheder, og vi ser spændende projekter flere steder. Det er noget, vi arbejder målrette på, siger Bjarne Andersen. Han slutter med at oplyse, at VTI i dag beskæftiger 90 dygtige medarbejdere.

Fakta nøgletalsoversigt 2012/2013:

  • Resultat efter skat TDKK 7.209
  • Egenkapital TDKK 52.403
  • Soliditetsgrad 36,6 %
  • EBIDTA 19.388